Hanhundelisten er et tilbud til dig, der har en hanhund, du gerne vil stille til rådighed for avlen, og samtidig er listen et tilbud til tæveejere, der søger hanner til parring.

Som hanhundeejer skal du være særligt opmærksom på, at din hanhund ikke må parre tæver, der ikke har DKK stambog.

Listen er udelukkende et tilbud til medlemmer af Dansk/svensk Gårdhundeklub.

Dog kan ejerne af hanhunde anbefalet til avl (eller avlsgodkendte), der ikke er medlem af Dansk/svensk Gårdhundeklub, få deres hund optaget på hanhundelisten, for et beløb svarende til det fastsatte medlemskontingent pr. år.

Har du ikke adgang til nettet kan du ringe på (+45) 58 54 41 97 eller (+45) 22 56 26 52, så finder vi også en løsning på det.

DSGK har et sæt etiske anbefalinger for hanhundeejere, som kan findes her:


Etiske anbefalinger for hanhundeejere


Hanhundelisten skal ikke betragtes som en komplet liste over hanner i avl. Den indeholder de hanhunde, hvis ejere selv har valgt at tilmelde hunden til listen.


Jeg vil have min hanhund på listen

For at få din hanhund på hanhundelisten skal følgende være opfyldt:

  1. Ejeren af hunden skal være medlem af Dansk-Svensk Gårdhundeklub.

  2. Hunden skal enten være udstillet ved en certifikat udstilling i Danmark eller fremstillet ved et af Dansk/svensk Gårdhundeklubs specialbeskrivelser.

  3. Hunden skal selvfølgelig være sund og rask.

  4. Som hanhundeejer forventes det, at du objektivt vurderer sin hund, og du intet fortier over for en tæveejer, som henvender sig vedr. en parring.

  5. Billeder af hunden er en meget vigtig del af oplysningerne – et foto af nyere dato er langt at fortrække. Et fra siden og et forfra, begge dele hvor hunden er stående, er det mest optimale. HUSK et billede er ofte det første blikfang for tæveejeren, når han eller hun sidder og ser listen igennem, så gør dig umage med billederne. Billederne kan altid skiftes ud, så skulle du ved en senere lejlighed få et endnu bedre billede af din hund, så send det til nedenstående mail-adresse, så bliver det hurtigt skiftet ud på listen.

  6. Du skal holde din annonce opdateret, og senest 1. februar hvert år meddelere webmaster, om du fortsat ønsker, at din hund står på listen. Ellers forbeholder klubben sig ret til at slette din annonce.

Påtegning i hvalpenes stambøger

Hvis både hanhunden og tæven i en parringskombination opfylder klubbens og DKK's avlsanbefalinger, vil hvalpenes stambøger få følgende påtegning:

Denne hund er avlet efter Dansk/svensk Gårdhundeklub og Dansk Kennel Klubs avlsanbefalinger. This dog has been bred according to the breeding recommendations of the Dansk/svensk Gårdhundeklub and the Dansk Kennel Klub.

Påtegningen er en form for "kvalitetsstempel", forstået sådan, at opdrætteren af hvalpene har sørget for, at begge forældre er blevet vist frem og vurderet officielt, og ikke blot af dem selv. Forældrene har fået tildelt excellent på en udstilling og/eller er anbefalet til avl ved en avlsbedømmelse.

Hanhundeliste

Hanhundelisten er opdelt i to lister. Hanhundene på den ene liste kan, sammen med tæverne der lever op til anbefalingerne, give påtegning på hvalpenes stambøger, mens hanhundene på den anden ikke kan.

Hanner der kan give påtegning

Hanner der ikke kan give påtegning.


Om DSGK's og DKK's avlsanbefalinger

Læs DKK's raceblad her om avlsrestriktionerne og de nye lempede krav, for at opnå påtegning.

Læs her DSGK's bestyrelses mere detaljerede forklaring af: De nye anbefalinger for påtegninger

Det er væsentligt at bemærke at anbefalingerne, der vedrører påtegning, er en tilføjelse til de etiske anbefalinger. Disse gælder derfor stadig.


Parringsaftaler m.v.

Et ofte stillet spørgsmål er parringsprisen. Det er ikke noget klubben blander sig i, prisen og aftalerne omkring parringerne er mellem tæve- og hanhundeejer. Men selvom avlsudvalget langt fra er bekendt med alle prisfastsættelser på parringer, er der dog et vist indblik, og udvalget oplyser på foranledning gerne herom.

Klubben anbefaler man får skrevet alle aftaler ned på papir inden parringen finder sted. DKK har udarbejdet en standard aftale, som man enten kan ringe om at få tilsendt eller hente online på deres hjemmeside.


Tilmeldingsblanket til hanhundeliste

For at lægge hanhundene på listen skal I benytte vores tilmeldingsblanket på gårdhundeklubbens hjemmeside, brug evt. dette link – til at udfylde den og sende den til:

Avlsudvalgsformand
Annette Larsen
Munkebrovej 7
4173 Fjenneslev
Email: avl@dsgk.dk


Seneste nyt
22. marts 2017:
Årets Rally Lydighedshund
22. marts 2017:
Referater
12. marts 2017
Tilmeldingsfrist forlænget
1. marts 2017
Zammie og Valiant har fundet hjem
18. februar 2017:
Tilmelding til HD- og farveseminar
13. februar 2017
Valiant søger nyt hjem
Aktiviteter
26. marts, 2017
HD- og farveseminar
9. april 2017
Gåtur v. Årslev
23. april, 2017
Generalforsamling
7. maj, 2017
Lure Coursing
2. september, 2017
Rally/Nosework dag
.