Nogle gode råd...

...til dig,der har gjort dig klart, hvor megen af din tid din nye kammerat vil beslaglægge.

  1. Vælg din opdrætter med omhu. Din opdrætter vil du med tiden komme til at snakke meget med, om hvordan din hund bedst får et godt liv. Derfor er det meget vigtigt at du føler dig tryg og velkommen, når du henvender dig, og at du føler du vil kunne snakke med opdrætteren igen og igen.

  2. Læg vægt på, at de omgivelser din hund er vokset op i, svarer til den måde du ønsker, din hund skal leve de næste 12-15 år. En hvalp der en kendt med indretningen af et hus vil være meget nem at gøre renlig og nem at lære at opføre sig pænt inden døre. En sådan hvalp vil heller ikke være bange for de almindelige aktiviteter i et hjem som fjernsyn, radio, støvsuger og vaskemaskine. Den har lært at de ikke er ’farlige’.

  3. Det er en god ide at besøge flere opdrættere – derefter kan man som hvalpekøber tage stilling til, hvor man føler, er det bedste sted at købe hund. Du kan sagtens være åben overfor opdrætteren, om at du har været andre steder. De fleste opdrættere er gode venner og vil alligevel finde ud af det. Hvis man som hvalpekøber vælger at ’redde’ en hundehvalp fra et forfærdeligt sted, vil det have den modsatte virkning af ens hensigt – man støtter den ’dårlige’ opdrætter ved at købe hvalp her og giver derved den ’dårlige’ opdrætter mod på at avle endnu et kuld.

  4. Fortæl opdrætteren så meget som muligt om, hvordan du forestiller dig et liv med hund. Hvor skal hvalpen sove, er der børn i familien, hvor gamle er de. Hvilken beskæftigelse planlægger du for din hund, træning, udstilling osv. osv. Vær ærlig. På den måde vil du og opdrætteren bedst kunne vælge den hund der passer bedst til netop din familie.

  5. Hvis du synes, din opdrætter stiller mange nærgående spørgsmål, skyldes det at han/hun ønsker at hvalpen kommer til et hjem, hvor den vil kunne få et spændende, langt og godt liv.

  6. Dansk/svensk Gårdhundeklub opfordrer til, at man kun køber og sælger gårdhund med en skriftlig købsaftale. På denne måde ved begge parter, hvilke aftaler der er indgået omkring køb af hvalp. Din opdrætter vil have mange gode råd til dig om, hvordan hvalpen skal fodres, passes og opdrages. Du skal ikke tøve med at ringe til opdrætteren for at søge råd. De fleste opdrættere vil meget gerne følge deres hvalpe i mange år, både af hensyn til hvalpen og for at følge, hvordan dens forældre giver deres gode egenskaber videre.

  7. Din opdrætter kan melde dig ind i Dansk/svensk Gårdhundeklub til reduceret pris for det første år. Hvis du er interesseret i dette, så husk at sige det til din opdrætter.

Og så er der kun tilbage at ønske held og lykke med din nye hund

Læs også:
Pas på hundehandleri og Undgå faldgruber på DKK's hjemmeside

 

Skal du have hund?
så se også på
DANSK KENNEL KLUB's hjemmeside

DKK har udgivet en DVD,
om det at anskaffe sig en hund!
”Se gratis DVD, klik her!”.
Seneste nyt
22. marts 2017:
Årets Rally Lydighedshund
22. marts 2017:
Referater
12. marts 2017
Tilmeldingsfrist forlænget
1. marts 2017
Zammie og Valiant har fundet hjem
18. februar 2017:
Tilmelding til HD- og farveseminar
13. februar 2017
Valiant søger nyt hjem
Aktiviteter
26. marts, 2017
HD- og farveseminar
9. april 2017
Gåtur v. Årslev
23. april, 2017
Generalforsamling
7. maj, 2017
Lure Coursing
2. september, 2017
Rally/Nosework dag
.