Avlsanbefalinger og restriktioner

Dansk/svensk Gårdhundeklub har, i samarbejde med Dansk Kennel Klub, vedtaget nogle avlsanbefalinger som er gældende fra februar 2015.

De nye anbefalinger gør, at det nu er blevet meget lettere at følge DSGK's og DKK's anbefalinger. Så hvalpe kan få den såkaldte "påtegning" på deres stambog.
En påtegning er en form for "kvalitetsstempel", forstået sådan, at opdrætteren af hvalpene har sørget for, at begge forældre er blevet vist frem og vurderet officielt, og ikke blot af dem selv.

"Påtegning" betyder at hvalpe er avlet i overensstemmelse med klubbens og kennelklubbens anbefalinger

Der er kun få rester tilbage af de tidligere avlsrestriktioner, men det er en god ide at have sat sig ind i dem, for at sikre sig at ens påtænkte hvalpe, vil kunne få stambog.

Læs DKK's raceblad her om avlsrestriktionerne og de nye lempede krav, for at opnå påtegninger.

Læs her DSGK's bestyrelses mere detaljerede forklaring af: De nye anbefalinger for påtegninger.

Det er væsentligt at bemærke at anbefalingerne, der vedrører påtegning, er en tilføjelse til de etiske anbefalinger, disse gælder derfor stadig.

Det er derfor vigtigt også at sætte sig godt ind i de etiske anbefalinger omkring avl, før man parrer sin tæve, eller lader sin hanhund parre en andens tæve.
Så man ikke senere opdager, at der var ting man gerne ville have vidst, eller burde have taget højde for.

Læs her:
DKK's etiske anbefalinger for avl

Etiske anbefalinger for opdræt i Dansk/svensk Gårdhundeklub

Etiske anbefalinger for hanhundeejere

Avlsudvalget er nedsat af bestyrelsen og står til rådighed med råd og vejledning, hvis du påtænker at avle på din gårdhund, og du er altid velkommen med alle former for avlsrelaterede spørgsmål.

Oversigt, over avlsudvalgets medlemmer og kontakt email adresse, kan ses her.


Vedrørende dispensationer
Som det fremgår af avlsrestriktionerne for Dansk/svensk Gårdhund, er det muligt at søge en dispensation til avl på hunde, der i perioden 1. januar 2007 til 15. februar 2012 ikke blev godkendt ved avlsgodkendelserne.

Det vil typisk være hunde af linjer, der ikke i nævneværdig grad er i avl, der vil få dispensation. Eventuelt kan dispensationen komme til kun at gælde et enkelt eller to kuld.

Ansøgninger skal sendes til formanden. Herefter vil avlsudvalget se på ansøgningen og skrive en indstilling til bestyrelsen.

Hunde der var godkendt før 1. januar 2007
Vi er blevet opmærksom på, at en hund godkendt efter reglerne før 2007 er blevet frataget sin avlsgodkendelse i forbindelse med lempelserne i 2012. Vi har undersøgt sagen. Alt tyder på, der er tale om, at ingen har været opmærksom på, at der kunne være hunde der kom i klemme. Bestyrelsen har rettet op på dette.

Hvis der er andre hunde, der var godkendt før 2007, men ved en avlsgodkendelse ikke blev godkendt, så skriv til Formanden: formand@dsgk.dk, så hunden fortsat har mulighed for at avle.

Seneste nyt
22. marts 2017:
Årets Rally Lydighedshund
22. marts 2017:
Referater
12. marts 2017
Tilmeldingsfrist forlænget
1. marts 2017
Zammie og Valiant har fundet hjem
18. februar 2017:
Tilmelding til HD- og farveseminar
13. februar 2017
Valiant søger nyt hjem
Aktiviteter
26. marts, 2017
HD- og farveseminar
9. april 2017
Gåtur v. Årslev
23. april, 2017
Generalforsamling
7. maj, 2017
Lure Coursing
2. september, 2017
Rally/Nosework dag
.